Carrer del gas, 16 int. - tef. 93 815 91 04 - 08800 Vilanova i la Geltrú - info@afevi.org

membre fundador:

el nostre trimestral:

segueix-nos a:

Amics del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú
Carrer del Gas, 16 - Interior - Tel. 93 815 91 04 - 08800 Vilanova i la Geltrú. info@afevi.org

Amics del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, és una associació sense finalitat de lucre, l'activitat principal de la qual és la de fomentar l'afició al ferrocarril en les seves diferents modalitats: maquetisme, modelisme, viatges, vapor viu i d'altres.

L'activitat de l'associació es desenvolupa principalment a la seu social del club i al ferrocarril del Parc de Ribes Roges. Actualment AFEVI té 200 socis.

La seu social
La seu social es troba situada prop de l'estació de Renfe i del passeig Maritim, és un local de 200 m2 que permet realitzar les següents activitats.

Secretaria. Per qualsevol consulta sempre hi ha un contestador automàtic.

Sala de reunions. Amb vídeo, DVD i televisor, així com projector de diapositives.

Aula formativa. Una secció on es realitzen cursets i seminaris.

Zona d’informàtica. on els socis poden passar l’estona amb els simuladors ferroviaris.

Biblioteca i videoteca. Tot tipus de documentació sobre ferrocarrils i les últimes revistes, també vídeos documentals, de viatges i altres realitzats pels socis.

Sala de maquetes. Hi ha una reproducció del Parc de Ribes Roges amb el seu ferrocarril, una maqueta en escala N de 2x1 m. Una maqueta en construcció d’uns 35 m2, d'escala HO amb els sistemes DC i AC, en la qual podran circular fins a 15 trens a la vegada. Una maqueta en reconstrucció en escala N de 2x1 m.

Museu. Per tot el local es troben repartides peces històriques del ferrocarril, així com parts del local decorades amb motius ferroviaris.

Horari d'obertura del local:
Dissabtes per la tarda a partir de les 18,00 h. aprox. (Dissabtes de Juny, Juliol, Agost i Setembre NO obrim, degut a la circulació al Parc) .

Cronologia:
1981 - Fundació del club a l'octubre.
1988 - Inauguració del circuit de Ribes Roges al juny, és el segon circuit que es construeix a Catalunya.
1988 - Primera Trobada de Vaporistes l'11 de Setembre.
1997 - Al juny s'agermanà amb les associacions CFVRt (València) i AFCG (Girona).
1997 - A l'agost penjem la primera Web, des de aleshores i gràcies als nostres socis estem en el mon.

Celebra la primera diada de Via Zero, diada solidària, els diners obtinguts durant aquest dia son entregats a una institució benefica de la comarca. Aquesta diada, va ser adoptada posteriorment per tots els circuits de Catalunya.
És membre Fundador de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril i pertany a la Federació Espanyola d'Associacions d'Amics del Ferrocarril.